Karbonatla tedavi mümkün mü gerçekten işe yarıyor mu yoksa sadece kendimize zarar mı veriyoruz ? Bilim ne diyor?

Kabartma tozu, midede olduğu gibi aşırı asitliği ortadan kaldırabilen ve mide yanması rahatsızlığını azaltabilen alkalin bir bileşiktir. Bununla birlikte, mide ekşimesi karmaşık tedavi gerektiren gastrointestinal sistem hastalıklarının bir belirtisi olduğundan, hiçbir doktor mide ekşimesi için bir çare olarak soda önermez. Kabartma tozunun mide ekşimesi için nasıl çalıştığını burada bulabilirsiniz. Midedeki asidi alkali ile söndürüyoruz ve ürünün hafif etkisi birkaç saatten fazla kalmıyor. Daha sonra vücut, asidik ortamı geri döndürmek için hidroklorik asit üretimini artırır. Bu süreçte, mide yanmasına ve yenilenmiş bir güçle şişkinliğe neden olan karbondioksit açığa çıkar.

Kabartma tozu kimler için kontrendikedir?

Uzmana göre konsantre soda çözeltileri, yanlış kullanıldığında mukoza zarını tahriş edebilir ve ciddi hasara neden olabilir. Karbonat kullanımında aşırı tüketildiğinde ağız, mide ve bağırsak yüzeyini tahriş edebilir, bu da uzun vadede kansere yakalanma riskini artırır. Bu nedenle karbonat kullanımında kesinlikle aşırıya kaçmamalısınız. Özellikle hamile kadınlarda, çocuklarda, yaşlılarda ve akut ağrısı olan kişilerde karbonat kullanmaktan kaçınmak önemlidir. Böbrek, karaciğer ve kalp hastalıkları olan hastaların yanı sıra düşük tuzlu diyet önerilenlerin soda kullanımını geçici olarak sınırlaması gerekir.

Ağız ve boğaz durulamasında karbonatın kullanılması kabul edilebilir. Ağız hijyenini korumak ve küçük mukozal ülserleri tedavi etmek için zayıf soda solüsyonunun faydalarını doğrulayan çalışmalar vardır. Bununla birlikte, böyle bir karışımın mağazadan satın alınan gargaralara göre özel bir avantajı yoktur.

Doktora göre, tuz eklenmiş bir soda çözeltisi, soğuk algınlığı nedeniyle oluşan boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı oluyor. Böyle bir çözüm hazırlamak için çeyrek çay kaşığı karbonat ve 2-3 tutam tuzu bir bardak ılık suya karıştırmanız gerekecektir. Bu karışım günde 3-4 defa gargara yapılır ancak hiçbir durumda yutulmaz.

Kabartma tozunun diş fırçalama, saç, cilt bakımı ve hatta tümör hücreleriyle savaşmak için mükemmel bir araç olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır. Bunların hepsi iyi bilinen efsanelerdir. Diş macununun karbonatla değiştirilmesi kaçınılmaz olarak diş minesinin incelmesine, dişlerin hassasiyetinin artmasına ve hatta diş minesinin renginin daha koyu olmasına neden olacaktır.

Karbonat kanseri tedavi etmez. Bilim adamlarının tümör hücrelerinin büyümesini durdurduğuna dair hiçbir kanıtı yok. Bu tür çalışmalar hiçbir zaman yaşayan insanlar üzerinde yapılmamıştır. Kabartma tozu bazı ilaçların etkilerini azaltabilir: aspirin, antibiyotikler, aritmi ilaçları, antifungaller ve hormonlar.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve bir tavsiye veya profesyonel danışmanlığın yerine geçmez.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top